Tähistasime oma viiendat sünnipäeva Peeter Piheli valmistatud jäätmevaba gurmee õhtusöögiga

12.11.2018

Viienda sünnipäeva puhul korraldasime oma klientidele ja koostööpartneritele Fahle Pargis zero waste ehk jäätmevaba õhtusöögi. Zero waste on unikaalne kontseptsioon, mille eesmärgiks on näidata vähe- või alakasutatud toiduainete nutikat ning säästlikku kasutamist küllusliku gurmee-elamuse loomisel.
 

Õhtusöögi peakoka Peeter Piheli sõnul on toidu raiskamise üheks peamiseks põhjuseks asjaolu, et inimesed ei suvatse enam kasutada toidu valmistamisel ja tarbimisel lihtsat talupojamõistust. „Vanasti suhtuti toitu lugupidamisega ning igalt toorainelt prooviti võtta seitse nahka, et saavutada maksimaalne tulemus. Aeg on edasi läinud ning loovust on inimeste mõtlemises vähem, samas ollakse laisemad – toidukordasid ei mõelda läbi ning supermarketist ostetud toidu taga ei nähta tootjat, mistõttu visatakse asjatult toitu minema,“ selgitas Pihel.

Tippkoka sõnul on jäätmevaba mõtlemise taga teadmine sellest, kust tuleb tooraine ning kuidas seda pakendatakse ning eesmärgiks tekitada vähem jäätmeid ning säästa nõnda loodust. „Zero waste – see on soov muuta enda ja teiste mõtlemist,“ võttis Pihel kontseptsiooni kokku.

Õhtusööki võõrustanud KPMG Law juhtivpartneri Risto Aguri sõnul valiti õhtusöögiks selline teema, sest see annab edasi ka advokaadibüroo olemust ja tegevuspõhimõtteid. „Nagu zero waste, soovime meiegi muuta enda ja teiste mõtlemist ning KPMG Law eesmärgiks on alati olnud teha asju teistmoodi, paremini, innovaatilisemalt ja tõhusamalt. Läbi mõeldult ja seega jäätmevabalt tehtud õhtusöök peegeldab hästi seda, kuivõrd kesksel kohal on meie tegemistes efektiivsus,“ ütles Agur lisades, et jäätmevabalt valminud õhtusöök sobib ühtlasi ka KPMG globaalse sotsiaalse vastutustundlikkuse põhimõtetega.

KPMG Law partner Karin Kaup lisas sünnipäevakõnes, et ainuüksi viimase aastaga on advokaadibüroo saavutanud 82-protsendilise käibekasvu. „Oma käibelt kasvasime aastaga umbes 600 tuhandelt eurolt 1,1 miljoni euroni, samuti on kahekordistunud meie töötajate arv. Advokaadibüroo on eelkõige inimeste ja suhete äri ning seda kasvu ei oleks võimalik saavutada tasemel meeskonna ning tugeva sünergiata teiste KPMG nõustamisteenustega. Üha enam globaliseeruv majanduskeskkond seab ettevõtetele järjest keerulisemaid väljakutseid, millele pakume efektiivseid terviklahendusi koos maksu-, auditi- ja ärinõustamisteenustega,“ ütles Kaup.


Eestis visatakse igal aastal ära üle 25 tuhande tonni toitu, sealjuures üle 70 protsendi jäätmetest tuleb kodumajapidamistest. Rahasse üle kantuna tähendab see, et 100 miljoni euro väärtuses toitu läheb iga-aastaselt raisku.
 

Vaata ürituse fotogaleriid.